Biketrial

 

Biketrial – trialia polkupyörällä.

 

Trial on polkupyöräilyn taitolaji, jossa tarkoituksena on ajaa pyörällä vaikeakulkuisessa maastossa kaatumatta tai ottamatta jalalla tukea maasta.

Aloittelevat harjoittelevat poluilla ja kivikoissa, jossa voi ajaa tavallisella maastopyörällä. Taitojen edistyessä siirrytään vaikeampikulkuisempaan maastoon, isoille kiville ja portaisiin, jossa tarvitaan trialiin tarkoitettua erikoispyörää.

 

Ohjatut harjoitukset

 

Nuorille ja lapsille (5-16v) järjestetään biketrialin ohjattuja harjoituksia kesäkaudella 2015 Tampereen Sulkavuoressa joka tiistai 5.5.2015 -29.9.2015. Vanhemmat harrastajat ovat myös tervetulleita mukaan höntsäämään trialia Sulkavuoren maastoon samanaikaisesti.

 

Tiistain ohjatut harjoitukset alkavat klo 17.30 ja kestävät 1,5 h klo 19.00. Harjoitusten aluksi jaetaan harrastajat taitotason mukaisiin ryhmiin, ja kullakin ryhmällä on oma ohjaaja vetämässä harjoitukset.

 

Harjoituksiin voi tulla tutustumaan ja osallistumaan koska tahansa, myös kesken kesäkauden.

 

Tiistai-harjoitusten lisäksi aktiiviset harrastajat harjoittelevat muinakin päivinä ja viikonloppuisin Tampereen seudulla useissa paikoissa, myös näihin harjoituksiin kaikki tervetuloa.

 

Harjoitukset järjestetään yhteistyössä tamperelaisen trial-kerho Hämeen Moottorikerho ry :n kanssa, ja harjoituksissa on mukana myös mopo-trialin harrastajia omana ryhmänään.

 

Talvikaudella harjoitellaan sisähallissa Härmälässä, josta löytyy rakennettuja ratoja kaikille taitotasoille.

 

Ajo-ohje Sulkavuoreen

 

Tampereen Särkijärvenkadulta kääntyy moottoritien ylittävän sillan kupeesta päällystetty tie, jossa pieneläinhautausmaan viitta, sekä kielletty ajosuunta-liikennemerkki. Liikennemerkkiä uhmaten ajetaan tietä, ja eteen avautuu avoin kenttä, johon autot jätetään. Trial-harjoitukset pidetään Sulkavuoren laella, ja parkkipaikalta johtaa polku ylös mäelle. Kokoonnumme mäellä olevalle aukiolla klo 17.30 harjoitusten aluksi.

 

Kilpailut

 

Suomessa järjestetään 4-5 kilpailut vuosittain. Tampereen Särkänniemessä järjestetään kesällä 2015 sunnuntaina 19.7 kilpailu, jossa kilpailijat pääsevät ajamaan huvipuistoon rakennetulla radalla. Vapaa pääsy, kaikki tervetuloa.

 

Lisätietoja

 

jari sulkanen

jari.sulkanen@elisanet.fi

050-5373370

 

Suomalainen biketrial keskustelupalsta, jossa on myös osto-myynti osio

www.biketrialsfinland.fi/foorumi/